Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Το σήκωσε στα πέναλτι η Ακτή (video)

Κόπα Άφρικα: Το σήκωσε στα πέναλτι η Ακτή (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/2/2015 00:48
Πρωταθλήτρια Αφρικής για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια στέφθηκε η Ακτή Ελεφαντοστού. Οι Ιβοριανοί «λύγισαν» την Γκάνα στα πέναλτι (9-8, 0-0 κ.δ.), έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Μπάρι, ο οποίος απόκρουσε αρχικά την εκτέλεση του Ράζακ και στη συνέχεια κατάφερε να ευστοχήσει στη δική του.

Μετά από δύο χαμένους τελικούς (2006, 2012), η Ακτή Ελεφαντοστού επέστρεψε στην κορυφή της Αφρικής για πρώτη φορά μετά το 1992, νικώντας με 9-8 στα πέναλτι την Γκάνα, ακριβώς όπως και πριν από 23 χρόνια.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ μετά από 120 λεπτά αγώνα, με αποτέλεσμα ο τελικός να οδηγηθεί στα πέναλτι.

Εκεί, η Ακτή Ελεφαντοστού έχασε τα πρώτα δύο πέναλτι με τους Μπονί και Ταλό, ωστόσο η Γκάνα έχασε το προβάδισμα, καθώς Άκουα και Ατσεαμπονγκ δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν. Η διαδικασία προχώρησε με εύστοχες εκτελέσεις μέχρις ότου η σειρά να φέρει αντιμέτωπους τους δύο τερματοφύλακες.

Ο Ράζακ βρέθηκε απέναντι στον Μπάρι, με τον γκολκίπερ της Ακτής να αποκρούει την εκτέλεση του Γκανέζου πορτιέρο και στη συνέχεια ευστόχησε στη δική του, χαρίζοντας την κούπα στους Ιβοριανούς.

Στα αξιοσημείωτα πως αυτός ήταν ο 5ος χαμένος τελικός για την Γκάνα, η οποία έχει στη συλλογή της τέσσερα Κόπα Άφρικα, με τελευταίο όμως το 1982.

Να σημειωθεί πως οι Γκανέζοι σάρωσαν τα ατομικά βραβεία της διοργάνωσης. Κορυφαίος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Κριστιαν Ατσού της Τσέλσι (παίζει δανεικός στην Έβερτον), ο οποίος πήρε και το βραβείο του κορυφαίου γκολ του τουρνουά. Από την άλλη, το βραβείο του πρώτου σκόρερ πήρε ο Αντρέ Αγιού της Μαρσέιγ με 3 γκολ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.