Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Έφυγε» ο Λάτεκ

«Έφυγε» ο Λάτεκ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/2/2015 18:57
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 80 ετών ο Ούντο Λάτεκ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Θρήνος στο γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Ούντο Λάτεκ άφησε την τελευταία του ζωή σε ηλικία 80 ετών. Ο σπουδαίος Γερμανός προπονητής αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας ενώ είχε προσβληθεί από τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο Λάτεκ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα Γερμανίας, έξι με την Μπάγερν (1970-1975 και 1983-1987) και δύο με τη Γκλάντμπαχ (1975-1979), ενώ το 1974 οδήγησε τους Βαυαρούς στην κορυφή της Ευρώπης, νικώντας σε δεύτερο παιχνίδι την Ατλέτικο.

Το 1977 οδήγησε και την Γκλάντμπαχ σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών ωστόσο έχασε τον τίτλο από τη Λίβερπουλ. Δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε με την ίδια ομάδα το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ το 1987 έφτασε ξανά με τη Μπάγερν σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ωστόσο οι Βαυαροί ηττήθηκαν με 2-1 από την Πόρτο.

«Έφυγε» ο Λάτεκ
Ο ίδιος βρέθηκε και στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, κατακτώντας ένα Κύπελλο Ισπανίας και το Κύπελλο Κυπελλούχων και έμεινε στην ιστορία ως ο μοναδικός μέχρι σήμερα τεχνικός που έχει κερδίσει τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους (Κύπελλο Πρωταθλητριών, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Κύπελλο Κυπελλούχων) με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Ο ίδιος σταμάτησε την προπονητική του καριέρα το 1993, ωστόσο επέστρεψε για ένα μικρό χρονικό διάστημα το 2000, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να σώσει την Ντόρτμουντ από τον υποβιβασμό. Με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα από τη Μπάγερν, κατάφερε να κρατήσει τους Βεστφαλούς στην Μπουντεσλίγκα.

«Ο Λάτεκ ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους Γερμανούς προπονητές. Θεωρούνταν για δεκαετίες μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του αθλήματος. Σήμερα χάσαμε έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους της Μπάγερν», δήλωσε ο Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.