Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Έξαλλοι με τον κανόνα της κλήρωσης Γουϊνέα και Μάλι

Κόπα Άφρικα: Έξαλλοι με τον κανόνα της κλήρωσης Γουϊνέα και Μάλι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/1/2015 02:11
Έξαλλοι με τον κανονισμό της κλήρωσης που θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση για τους «8» του Κόπα Άφρικα είναι οι προπονητές της Γουϊνέας και του Μάλι.

Γουϊνέα και Μάλι τερμάτισαν ισόβαθμες με 3 βαθμούς στον 4ο όμιλο του Κόπα Άφρικα, έχοντας απόλυτη ισορροπία σε όλους τους τομείς, και έτσι την Πέμπτη θα γίνει κλήρωση για το ποια ομάδα θα περάσει στα προημιτελικά!

Αυτό ορίζει ο κανονισμός της διοργάνωσης, προκαλώντας την οργή των δύο προπονητών, ενώ ο Ιμπραχίμα Τραορέ της Γκλάντμπαχ πρότεινε τη λύση της παράτασης ή των πέναλτι.

«Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της πρόκρισης χωρίς καμία κλήρωση. Πρέπει να βρούμε μία πιο αθλητική λύση. Η συγκεκριμένη δεν συνάδει με το αθλητικό πνεύμα. Δεν έχουμε επιλογή. Θα αναγκαστούμε να σεβαστούμε τους κανόνες. Θα είναι μια αγχωτική διαδικασία και για τις δύο ομάδες», δήλωσε ο προπονητής του Μάλι, Χένρικ Κάσπερτσακ.

Κόπα Άφρικα: Έξαλλοι με τον κανόνα της κλήρωσης Γουϊνέα και Μάλι
Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Γουινέας, Μισέλ Ντυσυγιέ δήλωσε: «Καμία ομάδα δεν αξίζει να αποκλειστεί με αυτό τον τρόπο. Το Μάλι δεν έχασε κανένα παιχνίδι και έπαιξε πολύ καλά στο τουρνουά. Είναι πολύ σκληρό και για τις δύο ομάδες…».

Τη λύση της παράτασης ή των πέναλτι πρότεινε ο άσος της Γουϊνέας, Ιμπραχίμα Τραορέ:

«Δεν είναι δίκαιο για καμία ομάδα. Δεν φτιάχνω εγώ τους κανόνες, όμως ο νικητής μπορεί να προκύψει μέσω παράτασης ή διαδικασίας πέναλτι. Η ομάδα που θα αξίζει την πρόκριση, πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο. Όχι όπως θα γίνει την Πέμπτη… Οι δύο ομάδες είναι πολύ αγχωμένες γιατί δεν ξέρουν αν θα πρέπει να μείνουν ή να ετοιμάσουν βαλίτσες για την επιστροφή. Δεν εξαρτάται από εμάς και είναι πολύ δύσκολο να κοιμηθούμε...»

Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη να γίνει την Πέμπτη σε ξενοδοχείο της Ισημερινής Γουινέας, με τον πιο… τυχερό να κερδίζει την πρόκριση για τους «8», εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Γκάνα.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχη περίπτωση είχε συμβεί στο Κόπα Άφρικα του 1988 ανάμεσα στην Αλγερία και την Ακτή Ελεφαντοστού, με τους Αλγερινούς να παίρνουν την πρόκριση, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο Μουντιάλ του 1990. Ιρλανδία και Ολλανδία ισοβαθμούσαν στην 2η θέση του 6ου ομίλου, έχοντας απόλυτη ισορροπία σε όλους τους τομείς και έγινε κλήρωση για την κατάταξή τους στον όμιλο. Η Ιρλανδία στάθηκε τυχερή, τερματίζοντας 2η με αποτέλεσμα να βρει στους «16» τη Ρουμανία και να φτάσει ως τους «8». Αντίθετα οι «οράνιε» ως 3οι βρήκαν στον δρόμο τους τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Δ. Γερμανία και αποχαιρέτησαν νωρίς το θεσμό.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.