Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Απέκλεισε το Καμερούν η Ακτή Ελεφαντοστού (video)

Κόπα Άφρικα: Απέκλεισε το Καμερούν η Ακτή Ελεφαντοστού (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/1/2015 22:49
Με ωραίο γκολ του Γκραντέλ, η Ακτή Ελεφαντοστού κέρδισε με 1-0 το Καμερούν και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Κόπα Άφρικα, αφήνοντας εκτός συνέχειας τα «αδάμαστα λιοντάρια». Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς της Γουινέας με το Μάλι και μία από τις δύο ομάδες θα πάρει την πρόκριση μέσω… κλήρωσης.

Το εισιτήριο για τους «8» του Κόπα Άφρικα εξασφάλισε την τελευταία αγωνιστική των ομίλων η Ακτή Ελεφαντοστού. Οι «ελέφαντες» επικράτησαν με 1-0 του Καμερούν και τερμάτισαν στην 1η θέση του 4ου ομίλου, αφήνοντας εκτός συνέχειας τα «αδάμαστα λιοντάρια».

Το γκολ της νίκης για τους Ιβοριανούς πέτυχε στο 36ο λεπτό ο Γκραντέλ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Αυτό ήταν και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με την Ακτή Ελεφαντοστού να παίρνει την πρόκριση για τους «8», εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αλγερία.

Ισοπαλία και… κλήρωση για Μάλι και Γουϊνέα


Κόπα Άφρικα: Απέκλεισε το Καμερούν η Ακτή Ελεφαντοστού (video)
Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι της Γουινέας με το Μάλι, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην 2η θέση του 4ου ομίλου με απόλυτη ισοβαθμία και μία από τις δύο θα πάρει την πρόκριση μέσω κλήρωσης που θα γίνει την Πέμπτη.

Ο Κονστάντ με πέναλτι στο 15’ άνοιξε το σκορ για τη Γουινέα, ωστόσο στο 47’ ο Μαιγκά ισοφάρισε για το τελικό 1-1. Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκαν και τα δύο προηγούμενα παιχνίδια των δύο ομάδων, οι οποίοιες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 3 βαθμούς και 3-3 τέρματα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τη λύση θα δώσει η κληρωτίδα, με την πιο… τυχερή ομάδα να παίρνει το εισιτήριο για τους «8». Σίγουρα μια διαδικασία πέναλτι θα ήταν πιο δίκαιη λύση.

Βαθμολογία 4ου ομίλου:


1. Ακτή Ελεφαντοστού 5 (3-2)
2. Μάλι 3 (3-3)
3. Γουινέα 3 (3-3)
4. Καμερούν 2 (2-3)

Τα ζευγάρια στους «8»:


31/01

Κονγκό - Δημοκρατία του Κονγκό (18:00)
Τυνησία – Ισημερινή Γουϊνέα (21:30)

01/02

Ακτή Ελεφαντοστού - Αλγερία (18:00)
Γκάνα – Γουϊνέα/Μάλι (21:30)




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.