Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Ρικέλμε

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Ρικέλμε

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/1/2015 02:34
Ο Χουάν Ραμόν Ρικέλμε ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει την ενεργό δράση βάζοντας τέλος σε μια μεγάλη καριέρα.

Παρά τα σενάρια που ήθελαν τον Χουάν Ραμόν Ρικέλμε να συνεχίζει την καριέρα του στο MLS για λογαριασμό των LA Galaxy, ο 36χρονος Αργεντινός άσος πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του, βάζοντας τέλος σε μια καριέρα 19 ετών.

Ο Ρικέλμε, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα «10αρια» του αθλήματος, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην αγαπημένη του Μπόκα, στην οποία αγωνίστηκε από το 1995 μέχρι το 2002 και από το 2007 μέχρι το 2014.

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Ρικέλμε
Μαζί της κατέκτησε της πέντε πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Αργεντινής, τρία Κόπα Λιμπερταδόρες, ένα διηπειρωτικό και ένα Ρεκόπα Σουνταμερικάνα.

Έκανε το βήμα στην Ευρώπη το 2002, φορώντας μόλις για ένα χρόνο τη φανέλα της Μπαρτσελόνα καθώς στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στη Βιγιαρεάλ.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» απέκτησε τα δικαιώματα του το 2005 και ο Αργεντινός, έχοντας συμπαραστάτη του τον Ντιέγκο Φορλάν, οδήγησε το «κίτρινο υποβρύχιο» μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελευταία του ομάδα ήταν η Αρχεντίνος Τζούνιορς, στην οποία αγωνίστηκε για λίγους μήνες.

Αγωνίστηκε 51 φορές με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής, σημειώνοντας 17 γκολ. Ο ίδιος ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας Νέων που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1997 αλλά και αρχηγός της ομάδας που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Όσον αφορά τις ατομικές διακρίσεις, το 2012 χαρακτηρίστηκε κορυφαίος Αργεντινός μέσος από την «Ole», ενώ έχει κερδίσει τέσσερις φορές το βραβείο του κορυφαίου Αργεντινού της χρονιάς. Το 2006 ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, ενώ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών που έχουν αγωνιστεί στο Κόπα Λιμπερταδόρες.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.