Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Πρόκριση για Εντιγκά και διοργανωτές (video)

Κόπα Άφρικα: Πρόκριση για Εντιγκά και διοργανωτές (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/1/2015 23:08
Θα καθυστερήσει η επιστροφή του Ντελβίν Εντινγκά στον Ολυμπιακό, καθώς το Κονγκό πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κόπα Άφρικα μετά τη νίκη με 2-1 επί της Μπουρκίνα Φάσο. Δεύτερη στον όμιλο η διοργανώτρια Ισημερινή Γουινέα, νίκη με 2-0 κόντρα στη Γκαμπόν.

Παρότι θεωρούνταν το αουτσάιντερ του 1ου ομίλου, το Κονγκό του Ντελβίν Εντιγκά εξασφάλισε ως πρώτο την πρόκριση για τους «8» του Κόπα Άφρικα μετά τη νίκη του με 2-1 κόντρα στην φιναλίστ του 2013, Μπουρκίνα Φάσο.

Το Κονγκό προηγήθηκε στο 51ο λεπτό με τέρμα του Μπιφούμα και παρότι ο Μπανσέ ισοφάρισε σε 1-1 στο 86’, η ομάδα του Εντιγκά (έπαιξε σε όλο το παιχνίδι) ξαναπήρε το προβάδισμα στο 87’ με τέρμα του Ενγκουεσί και εξασφάλισε την πρόκριση με 7 βαθμούς.

Δεύτερη η Ισημερινή Γουινέα, αποκλεισμός για Ομπαμεγιάνγκ


Κόπα Άφρικα: Πρόκριση για Εντιγκά και διοργανωτές (video)
Στο άλλο παιχνίδι, η διοργανώτρια Ισημερινή Γουϊνέα επικράτησε με 2-0 της Γκαμπόν και πήρε το δεύτερο εισιτήριο, αφήνοντας εκτός της ομάδα του Ομπαμεγιάνγκ.

Μπαλμπόα (55’ πεν.) και Εντού Σαλβαδόρ (86’) πέτυχαν τα γκολ της νίκης για τους διοργανωτές, οι οποίοι μετά από δύο ισοπαλίες, πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο θεσμό και «σφράγισαν» το εισιτήριο με 5 βαθμούς.

Σε όλο το παιχνίδι αγωνίστηκε ο Ράντι του Ηρακλή Ψαχνών όπως και στα άλλα δύο ματς της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πως το Κονγκό θα αντιμετωπίσει τον 2ο του δεύτερου ομίλου σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 31 Ιανουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα γίνει ο δεύτερος προημιτελικός ανάμεσα στην Ισημερινή Γουινέα και τον πρώτο του 2ου ομίλου (αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση είναι η Τυνησία).

Τελική βαθμολογία 1ου ομίλου:

1. Κονγκό 7
2. Ισημερινή Γουϊνέα 5
--------------------------------------
3. Γκαμπόν 3
4. Μπουρκίνα Φάσο 1




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.