Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αναστασίου: «Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να λέμε μεγάλα λόγια»

Αναστασίου: «Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να λέμε μεγάλα λόγια»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/5/2013 17:08
Παρουσιάστηκε σήμερα στην Παιανία ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του, οι οποίοι μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο, μίλησαν χωρίς μεγάλα λόγια για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. «Να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκά πρότυπα ο σύλλογος» τόνισε μεταξύ άλλων ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού. «θα κάνουμε μηνυτήρια αναφορά για τις κακές διαιτησίες» ανέφερε ο πρόεδρος του τριφυλλιού.

Ρεαλιστικοί μεν αλλά χωρίς μεγάλα λόγια εμφανίστηκαν οι άνθρωποι του νέου τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού στην παρουσίαση τους την Τρίτη το πρωί.

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για τη φιλοσοφία και τα πλάνα που θέλει να φέρει και να εφαρμόσει στην ομάδα, ο Δημήτρης Σαραβάκος έδωσε το στίγμα του, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως θα γίνουν μηνύσεις για διαιτησίες σε βάρος της ομάδας, ενώ αποκάλυψε πως θα γίνει γκάλοπ για το γήπεδο. Μοναδικός απόντας ο Νίκος Νταμπίζας ο οποίος βρίσκεται στη Νιόν.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος εξήγησε τους λόγους που επέλεξε το συγκεκριμένο προπονητικό τιμ:

Αναστασίου: «Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να λέμε μεγάλα λόγια»
«Η προπονητική ομάδα επελέγη με κριτήριο το υψηλό επίπεδο, το σύγχρονο ποδόσφαιρο και το ήθος. Θέλαμε να βρούμε ανθρώπους που θα μοιράζονται το ίδιο όραμα, για να φτιάξουμε μία ομάδα που θα αποτελεί πρότυπο και θα έχεις άλλες αρχές λειτουργίας. Ο προπονητής είναι ο Γιάννης Αναστασίου, ο Σαραβάκος ο συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Ρούτερ εξειδικεύεται στη δημιουργία νέων παικτών, ο Γιάννης Βονόρτας είναι δικαιωματικά σε αυτό το τραπέζι, όχι ότι ο Χουάν δεν το άξιζε. καθώς στήριξε την ομάδα με μεγάλη επιτυχία. Ο Γιούσεφ Βος είναι γυμναστής που θα βοηθήσει την ομάδα. Ο Νταμπίζας είναι στη Νιόν για το πρώτο δίπλωμα και θα είναι ο τεχνικός διευθυντής. Θα υπάρξει ανακοίνωση».

Για τον τρόπο που θα παίζει η ομάδα, είπε: «Το ποδόσφαιρο που θα παίζει η ομάδα θα είναι επιθετικό, σύγχρονο και κυριαρχίας».

Γκάλοπ για Λεωφόρο


Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανακοίνωσε πως θα γίνει δημοσκόπηση ώστε να αποφασίσει ο κόσμος εάν θέλει Λεωφόρο για πάντα ή Βοτανικό:

«Πρόθεσή μας είναι να το παίζουμε στη Λεωφόρο. Θα θέσουμε στους οπαδούς μας ερώτημα αν θέλουν να μείνουμε για πάντα στη Λεωφόρο ή να προσπαθήσουμε να χτίσουμε νέο γήπεδο στο Βοτανικό. Η εισήγηση του κόσμου θα είναι πολύ σημαντική για την απόφασή μας. Αν επιλεγεί η Λεωφόρος, θα πρέπει να γίνουν αρκετά έργα στη Λεωφόρο, εξωτερικά και εσωτερικά. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά μας και τη διάθεση συνεισφοράς των οπαδών μας σε αυτή την προσπάθεια».

Μήνυση στους διαιτητές


Ο ίδιος αποκάλυψε πως θα υπάρξει μήνυση για τις διαιτησίες εις βάρος της ομάδας: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διορθωθεί η κατάσταση. Ένας γνωστός δικηγόρος θα υποβάλει τις επόμενες μέρες μηνυτήρια αναφορά και θα καταγγείλει ότι οι κακές διαιτησίες που είχαμε φέτος δεν ήταν τυχαίες και ότι συνιστούν κάτι βαθύτερο και πιο σκοτεινό. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της δικαιοσύνης αν αυτά που λέμε ισχύουν ή αν είναι φαντασιώσεις δικές μας».

Αναστασίου: «Είναι μεγάλη τιμή»


Αναστασίου: «Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να λέμε μεγάλα λόγια»
Τον λόγο πήρε ο Γιάννης Αναστασίου αναφέροντας αρχικά πως είναι μεγάλη του τιμή που βρίσκεται σε αυτό το πόστο:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που η διοίκηση μου έδειξε εμπιστοσύνη. Όταν ήμουν στην Αγγλία με ρώτησε ο κ. Αλαφούζος ποιο ήταν το πλάνο μου. Για μένα ήταν σημαντικό να δούμε κάποια πράγματα για τη δομή και τη λειτουργία της ομάδας. Βοήθησε το γεγονός ότι είχα περάσει από την ομάδα. Έγιναν κάποιες συζητήσεις και στόχος ήταν η εξέλιξη του συλλόγου σε επίπεδο δουλειάς και λειτουργίας. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας ευρωπαϊκός σύλλογος και το βίωσα τόσα χρόνια στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για τις βλέψεις του:

«Στόχος είναι ο σύλλογος να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκά πρότυπα και να έχει τη δική του φιλοσοφία, που δεν θα είναι βασισμένη σε ξένα κλαμπ. Υπάρχει ακαδημία που γίνεται συγκεκριμένη δουλειά με σωστή φιλοσοφία και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί στην πρώτη ομάδα, ώστε να παράγει ο σύλλογος παίκτες και προπονητές, ώστε να μη χρειάζεται ο οποιοσδήποτε ξένος. Απαιτείται πολλή δουλειά, εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Δεν θα ακούσετε από μας μεγάλα λόγια. Στόχος είναι να γίνουμε καλύτεροι σε όλους τους τομείς».

«Έχουμε κλείσει δύο παίκτες»

Ο ίδιος μιλώντας σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους, αποκάλυψε πως οι «πράσινοι» έχουν κλείσει ήδη δύο παίκτες:

«Έχουμε συμφωνήσει με έναν αριστερό εξτρέμ κι έναν κεντρικό χαφ από το εξωτερικό. Δεν θέλουμε να πούμε τα ονόματά τους ακόμη, γιατί στο εξωτερικό υπάρχει μία περίεργη αίσθηση για τα οικονομικά των ομάδων στην Ελλάδα. Κάνετε λίγες μέρες υπομονή. Πιστεύω πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είμαστε σε θέση να τους ανακοινώσουμε».

Σαραβάκος: «Να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας»


Αναστασίου: «Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να λέμε μεγάλα λόγια»
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Σαραβάκος λέγοντας: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μετά από πολλά χρόνια είμαι στον Παναθηναϊκό κι έχω αυτή τη θέση. Έχω μιλήσει με το τιμ. Δεν θέλω τα πολλά λόγια. Θα είμαι ο συνδετικός κρίκος με το τιμ, με τον Γιάννη Αναστασίου, με τον Γιάννη Σαμαρά και τον Γιάννη Βονόρτα.

Θέλουμε να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, στόχος μας είναι να φέρουμε στην ομάδα παίκτες που δεν θα θέλουν μόνο ένα καλό συμβόλαιο από τον Παναθηναϊκό, αλλά θα ξέρουν την ιστορία του Παναθηναϊκού και το τι σημαίνει να παίζεις για τον Παναθηναϊκό».

Βονόρτας: «Δεν λέω καλή επιτυχία γιατί τα πάμε καλά»


Με τη σειρά του ο Γιάννης Βονόρτας δήλωσε: «Δεν καταφέραμε να βάλουμε την ομάδα στα play off, ήταν μικρό το διάστημα και η παραμικρή απώλεια θα κόστιζε. Καταφέραμε στο τέλος να φτάσουμε στο τέλος έχοντας ένα καλό αγωνιστικό προφίλ και να περιμένουμε τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους μου τους συνεργάτες γιατί κάθε μέρα βοήθησαν για να πετύχουμε όσο περισσότερα μπορούσαμε.

Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, γιατί πιστεύω σε αυτό το όραμα που έχει να κάνει με την αναγέννηση του Παναθηναϊκού. Είμαι σίγουρος πως θα πάμε καλά, δεν λέω καλή επιτυχία γιατί θα πάμε καλά. Είμαι σίγουρος. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Γιάννη Αναστασίου και του παραδίδω τα κλειδιά της ομάδας».

Σε ερωτήσεις που τους έγιναν στη συνέχεια, ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε:


«Στόχος είναι η ομάδα να έχει 20 παίκτες και τρεις τερματοφύλακες. Θέλω να δουλέψω με μικρό ρόστερ για να υπάρχει ανταγωνισμός. Όλοι θα παίζουν και θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Τα παιδιά από την ακαδημία θα πλαισιώνουν την πρώτη ομάδα. Τους υπολογίζουμε κανονικά για την πρώτη ομάδα»

Τέλος, αναφορικά με τους στόχους της ομάδας τη νέα σεζόν, ανέφερε:

Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα κορυφής. Είναι εύκολο να δώσουμε υποσχέσεις. Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να λέμε μεγάλα λόγια. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως θα μεγιστοποιήσουμε τις ώρες μας στο γήπεδο, μαζί με τον κ. Ρούτερ, για να κάνουμε όσο καλύτερη δουλειά μπορούμε και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.