Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κατσουράνης: «Θα γυρίσω στην Εθνική»

Κατσουράνης: «Θα γυρίσω στην Εθνική»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/1/2015 15:43
Τα όσα συνέβησαν στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για το Κύπελλο ήταν η αιτία για την κριτική που του ασκήθηκε κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ όπως δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης. «Θα γυρίσω στην Εθνική. Όσοι προσπάθησαν να με σταματήσουν, θα αποτύχουν» δήλωσε ο Έλληνας άσος.

Για την απόφαση του να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρόμητου μίλησε ο Κώστας Κατσουράνης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά».

Μάλιστα ο Έλληνας μέσος αναφέρθηκε στη «πολεμική» κριτική που του ασκήθηκε κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, με τον ίδιο να αναφέρει πως αιτία για τα όσα συνέβησαν ήταν το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη και στον «ΣΚΑΙ» δηλώνοντας πως θα επιστρέψει στην Εθνική και ότι όσοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, θα αποτύχουν, ενώ αποκάλυψε πως βρέθηκε κοντά στο να φορέσει ξανά τη φανέλα της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κατσουράνης στην εφημερίδα «Αγορά»:


Κατσουράνης: «Θα γυρίσω στην Εθνική»
Για την επιλογή του να αγωνιστεί στον Ατρόμητο:

«Είναι μία οργανωμένη ομάδα με καλούς παίκτες. Βρίσκεται στην Αθήνα, όπου ζει η οικογένειά μου, και νομίζω ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Για το αν η ομάδα του Περιστερίου θα είναι η τελευταία της καριέρας του:

«Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο. Το συμβόλαιό μου είναι για έξι μήνες με οψιόν ανανέωσης. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι οι οψιόν δεν κατοχυρώνουν κανέναν. Για να υπάρξει ανανέωση πρέπει να το θέλουν και οι δύο πλευρές. Δεν έχω σκεφθεί αν αυτός θα είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας μου. Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να παίξω καλή μπάλα, να μην έχω τραυματισμούς και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται με τον Ατρόμητο. Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους».

Για το ινδικό πρωτάθλημα:

«Η Ινδία είναι ένας άλλος κόσμος. Οι αγώνες ήταν εξαιρετικοί, είχαν θέαμα. Για να πω την αλήθεια, ούτε εγώ περίμενα να γίνουν τόσο καλά παιχνίδια. Το πρωτάθλημα ήταν αξιόλογο και τα ματς συγκέντρωσαν υψηλές τηλεθεάσεις».

Για το αν πρόκειται για ένα «ποδοσφαιρικό Bollywood»:

«Καμία σχέση. Οι αγώνες είχαν ένταση, αγωνία, ενδιαφέρον. Δεν έγιναν ματς επίδειξης, όπως πιστεύουν πολλοί. Μόνο χαμηλό δεν ήταν το επίπεδό τους. Καλά ήταν. Εμπειρία».

Για όσα συνέβησαν στο Mundial:

«Δεν θέλω να σταθώ σε αυτό. Θα σας πω όμως ότι δεν πικράθηκα. Ξέρω τι μπορώ να περιμένω. Γνωρίζω ότι υπήρχαν άλλοι λόγοι για την πολεμική. Η αφετηρία ήταν το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η Ελλάδα, σε αυτή τη χώρα ζούμε».

Αναλυτικά τα όσα ο Κατσουράνης δήλωσε στον «ΣΚΑΙ»:


Κατσουράνης: «Θα γυρίσω στην Εθνική»
Για την επιστροφή του στην Εθνική: «Εννοείται πως περιμένω να κληθώ και πάλι. Όσοι προσπάθησαν να με σταματήσουν για οποιοδήποτε λόγο, θα αποτύχουν. Θα γυρίσω στην εθνική για να κλείσω εκεί την καριέρα μου όπως πρέπει. Η εθνική ομάδα είναι υποχρέωση. Έτσι όπως τη ζήσαμε από το 2004 και μετά είναι αγάπη, δέσιμο, μια τεράστια οικογένεια, μια παρέα. Είμαι πολύ χαρούμενους διότι δημιουργήσαμε οπαδούς της εθνικής ομάδας. Ο κόσμος αγάπησε και στήριξε την ομάδα, είχαμε κόσμο στα εκτός έδρας παιχνίδια. Για όλους δίναμε την ψυχή μας και νομίζω πως τα πήγαμε καλά».

Για τον Γιώργο Καραγκούνη και την πορεία της ομάδας: «Για όλα υπάρχει εξήγηση στο ποδόσφαιρο και για τα άσχημα αποτελέσματα. Έφυγε ο προπονητής, αποχωρήσαμε συγχρόνως από τα αποδυτήρια εγώ και ο Γιώργος. Άλλαξαν πολλά πράγματα. Έφυγαν ο κύριος Φύσσας και ο κύριος Βόκολος. Ήρθαν καινούργια πρόσωπα. Η ομάδα, που το καλοκαίρι ήταν μια ανάσα από τους «8» του Μουντιάλ, πίστεψε ότι θα είχε εύκολη δουλειά με αυτούς τους αντιπάλους στον όμιλο. Σίγουρα έγιναν λάθη, τα έχουν πει και άλλοι. Τώρα η ομάδα έχει μπροστά της έναν τελικό στη Βουδαπέστη.

Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να κάνουμε έξι νίκες και να προκριθούμε χωρίς μπαράζ. Ο Γιώργος θα βοηθήσει πολύ σε αυτό. Είναι ένας άνθρωπος που λατρεύεται στην εθνική ομάδα. Ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει. Θα βοηθήσει τον καινούργιο προπονητή. Δεν έχει σημασία αν θα είναι Έλληνας ή ξένος, αρκεί να βοηθήσει την ομάδα».

Για το επεισόδιο με το Μανιάτη και το Μουντιάλ: «Ήταν μια κακή στιγμή και δεν άξιζε να ασχοληθούμε τόσο πολύ. Στο Μουντιάλ δεν μας επηρέασε, ίσως βέβαια να είμαστε καλύτερα χωρίς αυτό το επεισόδιο. Φτάσαμε πολύ κοντά σε μια τεράστια επιτυχία και χάσαμε μοναδική ευκαιρία. Ίσως να είναι το μοναδικό παιχνίδι (σ.σ στη φάση των «16» με την Κόστα Ρίκα) που θέλουμε και οι 23 ποδοσφαιριστές να ξαναπαίξουμε. Είναι το απωθημένο μας. Ήμαστε καλύτερη ομάδα από αυτούς, παίζαμε με παραπάνω παίκτη για πολύ ώρα και έπρεπε να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να μην πάμε στα πέναλτι».

Για το EURO 2004 και ο Ρεχάγκελ: «Βλέπεις σήμερα τα βίντεο από το EURO και θυμάσαι το θρίαμβο. Είναι μια επιτυχία που στιγμάτισε την καριέρα μας και το θετικό είναι πως συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια. Το καλό με τον κύριο Ρεχάγκελ ήταν ότι έβαζε σιγά σιγά στην ομάδα τους νέους ποδοσφαιριστές, δεν μας έριχνε κατευθείαν στην ενδεκάδα και έτσι είχαμε χρόνο να προσαρμοστούμε και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε».

Για την επιστροφή του στην ΑΕΚ: «Μιλήσαμε τηλεφωνικώς με τον κ. Μελισσανίδη με πολύ ωραίο τρόπο, φτάσαμε κοντά, αλλά μου είπε πως η ΑΕΚ θα πάρει κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή με πολύ μέλλον. Τα πράγματα τελείωσαν ήρεμα και ωραία»

Για τις αποδοκιμασίες των οπαδών της «Ένωσης» προς το πρόσωπό του: «Δεν με πικραίνουν. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως θέλει. Δεν υπάρχει κανένα πρόσωπο πάνω από την ΑΕΚ. Με αυτήν την ΑΕΚ είμαι, αυτήν την ΑΕΚ αγάπησα. Δεν είχα τίποτα να φοβηθώ για το ποια ομάδα είμαι. Μόνο στην Ελλάδα πρέπει να δώσεις ταυτότητα και να πεις ποια ομάδα υποστηρίζεις.

Για το αν ονειρεύεται να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα» πριν αποσυρθεί: Θα ήταν ιδανικό, αλλά στο ποδόσφαιρο ιδανικό δεν υπάρχει. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για τον Ατρόμητο, που μου έδωσε την ευκαιρία για να τον βοηθήσω».

Για την πορεία της ΑΕΚ στη Football League: «Μέχρι τώρα έχει πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Στα πλέι οφ θα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά η ΑΕΚ είναι το φαβορί και θα ανέβει».

Για τον Παναθηναϊκό και τον Νίνη «Ήταν μια σεζόν που είχαμε πολύ καλή ομάδα, πολλοί καινούργιοι ποδοσφαιριστές, που αργήσαμε λίγο να δέσουμε, αλλά με την έλευση του κυρίου Νιόπλια στο δεύτερο μισό, δίκαια κατακτήσαμε και τους δύο τίτλους.

Όσον αφορά το Νίνη, πάντα τον πίστευα, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως περιμέναμε όλοι. Η ευθύνη είναι δική του και το ξέρει και γι’ αυτό νομίζω πως θα τα καταφέρει στο καινούργιο ξεκίνημα. Και αυτός θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Παναθηναϊκός το Νίνη».

Η πρόβλεψή του για το πρωτάθλημα: «Και οι τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Είναι καλό που χάνουν βαθμούς, διότι επιτέλους το πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει πολλούς βαθμούς και έτσι έπρεπε να συμβαίνει πάντα, να είναι πολλές οι δυνατές ομάδες και ελκυστικότερο το θέαμα».

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ: «Μακάρι να γίνει μια νέα αρχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι πρέπει να βάλουμε ένα χεράκι και μπορούμε να καταφέρουμε για να έχουμε ένα ποδόσφαιρο αξιοκρατικό, με οπαδούς και των δύο ομάδων, κάτι που τόσο πολύ λείπει. Δεν ήμουν ποτέ αισιόδοξος για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Καθένας κοιτάζει το συμφέρον του και όχι πως θα πουλήσουμε το προϊόν. Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ. Πρέπει να ενδιαφερθούμε πιο πολύ για το ποδόσφαιρο».

Για την εμπειρία στα ξένα πρωταθλήματα: «Στο εξωτερικό είναι άλλες οι συνθήκες. Ασχολείσαι μόνο με το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα μπλέκεσαι και με άλλα πράγματα. Αν έχεις δυνατό χαρακτήρα και έξυπνο μυαλό θα κάνεις καριέρα στην Ελλάδα. Διαφορετικά είναι καλύτερα να φεύγεις στο εξωτερικό για να ενταχθείς σε ένα σύλλογο οργανωμένο. Φέτος υπάρχουν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές, που πάνε καλά. Μου έχει κάνει εντύπωση ο Τζανδάρης του ΠΑΟΚ. Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής και έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένα χαφ για να σταθεί σε υψηλό επίπεδο».

Για τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό όταν ήταν στην Παναχαϊκή: «Όταν ήμουν στην Παναχαϊκή σχεδόν είχαμε συμφωνήσει σε όλα. Η μεταγραφή χάλασε την τελευταία στιγμή από πλευράς Ολυμπιακού».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.