Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Καπ Ιταλίας: Το σήκωσε στα πέναλτι η Νάπολι (video)

Σούπερ Καπ Ιταλίας: Το σήκωσε στα πέναλτι η Νάπολι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/12/2014 23:13
Η Νάπολι ήταν η νικήτρια του φετινού Σούπερ Καπ Ιταλίας, καθώς οι «παρτενοπέι» κέρδισαν με 6-5 την Γιουβέντους στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κ.δ, 2-2 παρ.) και κατέκτησαν τον τίτλο για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Από δύο γκολ Τέβες (5’, 106’) και Ιγκουαΐν (68’, 118’).

Σε ένα παιχνίδι που «έσπασε» καρδιές στη Ντόχα, η Νάπολι κέρδισε με 6-5 την Γιουβέντους στα πέναλτι και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ιταλίας για 2η φορά στην ιστορία της, καθώς οι τρεις αποκρούσεις του Μπουφόν δεν ήταν αρκετές για τους «μπιανκονέρι», που έχασαν τον τίτλο μέσα από τα χέρια τους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους πρωταθλητές Ιταλίας που πήραν προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό με γκολ του Τέβες. Η Νάπολι είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Καγιεχόν (54’) αλλά και δύο δοκάρια με Χάμσικ (15’) και Ιγκουαΐν (60’) για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, ώσπου στο 68’ ο τελευταίος «έγραψε» το 1-1 για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση εκεί όπου ο Τέβες με ωραίο γκολ ξαναέδωσε στο 106’ το προβάδισμα στη Γιουβέντους. Ωστόσο και πάλι ο Ιγκουαΐν είχε απάντηση στο γκολ του συμπατριώτη του, καθώς με δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 118’, ισοφάρισε σε 2-2 στέλνοντας έτσι τον τελικό στα πέναλτι.

Εκεί, ο Μπουφόν απόκρουσε τρία πέναλτι σε εκτελέσεις των Ζορζίνιο, Μέρτενς και Καγιεχόν, ωστόσο Κιελίνι και Περέιρα δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν στη συνέχεια και να χαρίσουν τον τίτλο στην Γιουβέντους. Αντίθετα ο Κουλιμπαλί δεν αστόχησε «γράφοντας» το 6-5 και στη συνέχεια ο Ραφαέλ απόκρουσε το χτύπημα του Παντοΐν, με αποτέλεσμα η Νάπολι να κερδίσει το τρόπαιο.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ (79' Παντοΐν), Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο (67' Περέιρα), Μαρκίζιο, Πογκμπά, Βιδάλ, Γιορέντε (105' Μοράτα), Τέβες.

Νάπολι: Ραφαέλ, Μάτζο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Λόπεθ (90' Ινλέρ), Γκαργκάνο, Καγιεχόν, Χάμσικ (79' Μέρτενς), Ντε Γκουζμάν (105' Ζορζίνιο), Ιγκουαΐν.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.