Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Ανρί

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Ανρί

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/12/2014 14:48
Μετά από 20 χρόνια σπουδαίας καριέρας, ο Τιερί Ανρί αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του ώστε να γίνει τηλεσχολιαστής στο Sky Sports.

Τους τίτλους τέλους της ποδοσφαιρικής του καριέρας έριξε ο Τιερί Ανρί, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, όχι για να αναλάβει πόστο στον πάγκο της Άρσεναλ, αλλά για να γίνει τηλεσχολιαστής στο Sky Sports.

Ο Γάλλος επιθετικός ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1994 με τη φανέλα της Μονακό και στη συνέχεια έπαιξε στις Γιουβέντους, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και Ρεντ Μπουλς.

Η καριέρα του ήταν πλούσια σε τίτλους, κατακτώντας κυριολεκτικά τα… πάντα. Η αρχή έγινε το 1997 όπου κέρδισε το πρωτάθλημα Γαλλίας με την Μονακό, ενώ στη συνέχεια κατάκτησε δύο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Αγγλίας με τη φανέλα της Άρσεναλ. Αγωνίστηκε για 8 χρόνια στους «κανονιέρηδες» πετυχαίνοντας 228 γκολ σε 377 εμφανίσεις, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Ακολούθησε η πορεία του στην Μπαρτσελόνα όπου κέρδισε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Γαλλίας με 51 γκολ σε 123 παιχνίδια, όντας μέλος της «χρυσής» ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1998, το Euro του 2000 και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2003.

«Είναι δύσκολο να αφήνεις πίσω το παιχνίδι που αγαπάς όμως είμαι ευλογημένος που πέτυχα ό,τι πέτυχα στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Τώρα ανυπομονώ για το νέο κεφάλαιο της καριέρας μου με το Sky Sports. Έχω παίξει σε ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες και τώρα ανήκω στην καλύτερη ομάδα της τηλεόρασης. Πιστεύω ότι μπορώ να δώσω πολλά ακόμα στο ποδόσφαιρο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ανρί.

Όσον αφορά για τις φήμες που τον ήθελαν να αναλαμβάνει πόσο στο τεχνικό τιμ της Άρσεναλ: «Ίσως τελικά αποδεικνύονταν πως ήταν κακή κίνηση. Όλοι αγαπάμε την πρώτη ταινία του Ρόκι, αλλά δεν είμαι σίγουρος σε πόσους άρεσε η τελευταία. Επέστρεψα μιας φορά ως παίκτης και πιστεύω πως αυτό είναι αρκετό», δήλωσε ο Γάλλος άσος.






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.