Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πέθανε ο Κώστας Λινοξυλάκης

Πέθανε ο Κώστας Λινοξυλάκης

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/12/2014 15:55
Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 81 ετών ο Κώστας Λινοξυλάκης προκαλώντας μεγάλη θλίψη στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένας μεγάλος άσος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Κώστας Λινοξυλάκης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης αντιμετωπίζοντας εδώ και καιρό σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Λινοξυλάξης υπήρξε ένας από τους δυναμικότερους κεντρικούς αμυντικούς του Παναθηναϊκού τη δεκαετία του '50 και στις αρχές της δεκαετίας του '60.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Αστέρα Αθηνών και το 1950 συνέχισε στους «πράσινους», φορώντας τη φανέλα της ομάδας για 13 χρόνια. Στο διάστημα αυτό αγωνίστηκε σε 101 αγώνες, σημειώνοντας 7 γκολ.

Πέθανε ο Κώστας Λινοξυλάκης
Συνολικά με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, (1953, 1960, 1961, 1962) και ένα κύπελλο το 1955, ενώ αγωνίστηκε και 28 φορές με την Εθνική Ελλάδος σημειώνοντας ένα τέρμα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αποχαιρετά τον Κώστα Λινοξυλάκη, μία ποδοσφαιρική φυσιογνωμία που τίμησε το Τριφύλλι και τα χρώματα της Εθνικής.

Γεννημένος στο Ρέθυμνο, ο δεξιοτέχνης στόπερ του Παναθηναϊκού πανηγύρισε 4 Πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962), 1 Κύπελλο και είχε 5 ευρωπαϊκές συμμετοχές με την αγαπημένη του ομάδα.

Με το Τριφύλλι στο στήθος 101 φορές και 28 το εθνόσημο, ο Κώστας Λινοξυλάκης άφησε το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως στυλοβάτης της άμυνας και αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Η απώλεια του Κώστα Λινοξυλάκη είναι απώλεια όλης της παναθηναϊκής οικογένειας και του ποδοσφαίρου που τίμησε με τα προσόντα και το ήθος του συνάμα. Θα αποτελεί πάντα υπερήφανο κομμάτι της ιστορίας μας.

Συλλυπούμαστε τους οικείους του.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.