Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Γιορτή είπατε;

Κύπελλο Ελλάδας: Γιορτή είπατε;

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/5/2013 00:11
Μόνο… αγώνας-γιορτή δεν ήταν αυτός που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης, με τους «ερυθρόλευκους» να αναδεικνύονται νικητές με 3-1 στην παράταση σε ένα παιχνίδι με κακό θέαμα, κάκιστη διαιτησία σε βάρος του Αστέρα, και με… κερασάκι το ξύλο που έπεσε στο τέλος μεταξύ των παικτών, κλείνοντας με άσχημες εικόνες την αυλαία στον τελικό του Κυπέλλου.

Το 26ο Κύπελλο στην ιστορία του και 15ο ντάμπλ πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ωστόσο ο αγώνας επισκιάστηκε από το λάθος του Γιάχου και των βοηθών του (μη υπόδειξη πέναλτι και κόκκινη σε χέρι του Μανιάτη όταν το παιχνίδι ήταν στο 1-1), ενώ στο τέλος το γήπεδο μετατράπηκε σε ρίνγκ για περίπου 5 λεπτά!

Στα του αγώνα, ο Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 13’ με τον Ράγιος, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι αρχικά με τον Φουστέρ στο 42’, και ύστερα με τον Τζεμπούρ ο οποίος ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 98’. Τελικώς ο Αμπντούν με πέναλτι στο 119', σφράγισε τη νίκη για τους Πειραιώτες.

Το ματς:


Κύπελλο Ελλάδας: Γιορτή είπατε;
Πιο κινητικός ήταν ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν με όρεξη, ψάχνοντας το γκολ και στο 4ο λεπτό κατάφεραν να απειλήσουν για πρώτη φορά με φάουλ του Χολέμπας την εστία των αντιπάλων τους.

Ωστόσο με τη συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου, ο Αστέρας έδιωξε το στρες του «πρωτάρη» και έφτασε στην πρώτη μεγάλη του ευκαιρία, με τον Μπλάσις να πιάνει δυνατή κεφαλιά, ωστόσο ο Κάρολ κατάφερε να διώξει με φανταστική επέμβαση.

Αυτή ωστόσο ήταν η προειδοποιητική βολή για τους παίκτες του Σάκη Τζιώλη, καθώς τρία λεπτά μετά, ο Ράγιος άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Τρίπολης. Η φάση ξεκίνησε με τον Ναβάρο να σουτάρει στην εστία, ο Κάρολ κατάφερε να διώξει, ωστόσο ο Ισπανός χαφ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει ωστόσο είχε μεγάλα προβλήματα ανάπτυξης, με αποτέλεσμα ο Μίτσελ να σηκώσει για ζέσταμα τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Ωστόσο ο «Κάνιο» δεν πέρασε τελικώς στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος, καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας βρήκαν τη λύση στο 42’, με τον Φουστέρ να ισοφαρίζει σε 1-1 ύστερα από ασίστ του Αμπντούν. Ο Αλγερινός εξτρέμ έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, και ο Ισπανός με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός πίεσε κερδίζοντας μέτρα, ωστόσο όσο κυλούσαν τα λεπτά, δεν μπορούσε να βρει λύσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν το γκολ, αφήνοντας όμως χώρους τους οποίους ωστόσο δεν έδειχνε ικανός να εκμεταλλευτεί ο Αστέρας.

Παρόλα αυτά στο 67’ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν ο Γιάχος δεν… έκλεινε τα μάτια στο χέρι του Μανιάτη, ο οποίος έδιωξε τη μπάλα στη γραμμή, φάση στην οποία θα έπρεπε να αντικρίσει την κόκκινη αλλά και να κερδίσει πέναλτι η ομάδα της Αρκαδίας. Μάλιστα το αξιοσημείωτο ήταν πως υπήρχε επιπλέον επόπτης δίπλα από τη φάση, που δεν ειδοποίησε τον Γιάχο!

Στη συνέχεια το παιχνίδι περιλάμβανε αρκετά νεύρα και λίγο θέαμα, και τελικώς το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί, ο Ολυμπιακός πίεσε και τελικώς δικαιώθηκε, με τον Τζεμπούρ να κάνει το 2-1 στο 98’, παίρνοντας το ριμπάουτ ύστερα από απόκρουση του Φούλοπ σε κεφαλιά του Φουστέρ. Ο Άκης Τσιώλης τα έπαιξε όλα για όλα, με τους παίκτες του Αστέρα να πίεζαν για την ισοφάριση αφήνοντας αρκετούς χώρους στην άμυνα.

Και αν και δεν το πλήρωσαν στο 114’ όταν και ο Πιπίνης έσωσε στην γραμμή το 3-1, ο Αμπντούν στο 117’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπαρτολίνι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος δύο λεπτά μετά, «σφραγίζοντας» τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Στα τελευταία λεπτά επικράτησε χάος καθώς οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μετέτρεψαν το γήπεδο ρινγκ, όπου ακολούθησαν 5 λεπτά μάχης και άσχημων εικόνων που έφεραν τελικώς τις κόκκινες στους Μοντέστο και Περόνε αλλά και τη λήξη της αναμέτρησης λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.