Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σέριε Α: Κουνάει... σεντόνι η Νάπολι, εκτός Ευρώπης η Ίντερ!

Σέριε Α: Κουνάει... σεντόνι η Νάπολι, εκτός Ευρώπης η Ίντερ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/5/2013 01:20
Το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ «σφράγισε» η Νάπολι μετά την άνετη επικράτηση της με 3-0 κόντρα στη Μπολόνια. Κοντά στα προκριματικά η Μίλαν μετά το 4-0 απέναντι στη Πεσκάρα, εκτός Ευρώπης η Ίντερ η οποία ηττήθηκε εντός έδρας με 3-1 από τη Λάτσιο.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνιστεί και την επόμενη σεζόν η Νάπολι, η οποία επικράτησε με 3-0 της Μπολόνια μέσα στο «Ρενάτο νταλ’ Αρα» και «σφράγισε την 2η θέση στην Σέριε Α και ταυτόχρονα το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

Οι «παρτενοπέι» δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος απέναντι στην ομάδα του Παναγιώτη Κονέ ο οποίος αγωνίστηκε βασικός, ωστόσο στο δεύτερο μέρος βρήκαν τη λύση, με τον Χάμσικ να ανοίγει το σκορ στο 53'. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Καβάνι ο οποίος με πέναλτι έκανε το 2-0 και έφτασε τα 27 γκολ στο πρωτάθλημα.

Τελικώς ο Ματσάρι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 υπέρ της Νάπολι.

Εκτός Ευρώπης η Ίντερ


Σέριε Α: Κουνάει... σεντόνι η Νάπολι, εκτός Ευρώπης η Ίντερ!
Μόνο στην Ιταλία θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν η Ίντερ, η οποία γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Λάτσιο, με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον μαθηματικές ελπίδες για να εξασφαλίσει κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι «νερατζούρι» είχαν δοκάρι στα πρώτα λεπτά με τον Καμπιάσο ωστόσο στο 22’ ύστερα από λάθος του Χαντάνοβιτς έμειναν πίσω στο σκορ , και παρότι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 33’ με τον Άλβαρεζ, ο Ερνάνες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με πέναλτι έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «λατσιάλι».

Στο δεύτερο μέρος η Ίντερ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν στο 70’ ο Άλβαρες γλίστρησε στην εκτέλεση πέναλτι, και τελικώς ο Ονάζι στο 82’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1, το οποίο δίνει ελπίδες στη Λάτσιο στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ, και παράλληλα καταδικάζει την Ίντερ η οποία του χρόνου θα έχει μόνο εγχώριες υποχρεώσεις.

Τεσσάρα και +4 η Μίλαν, ακολουθούν Φιορεντίνα, Ουντινέζε


Σέριε Α: Κουνάει... σεντόνι η Νάπολι, εκτός Ευρώπης η Ίντερ!
Δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη Πεσκάρα η Μίλαν, η οποία με τον Μπαλοτέλι να πετυχαίνει δύο γκολ, κέρδισε με το εμφατικό 4-0 και συνέχισε να κρατάει διαφορά ασφαλείας 4 βαθμών από την 4η Φιορεντίνα, στη μάχη για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ροσονέρι» άνοιξαν το σκόρ μόλις στο 9ο λεπτό χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαλοτέλι, ενώ στο 33’ ο Μουντάρι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Στο 51’ ο Φλαμινί ανέβασε και άλλο τον δείκτη του σκορ, ενώ ο Μπαλοτέλι με δεύτερο προσωπικό γκολ στο 57’, διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Από την άλλη, η Φιορεντίνα παραμένει το ακλόνητο φαβορί για την 4η θέση το οποίο δίνει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, παίρνοντας την εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι της Τοσκάνης με 1-0 κόντρα στη Σιένα, χάρη σε τέρμα του Ροντρίγκιεζ (14’).

Πίσω της με 2 βαθμούς λιγότερους ακολουθεί η Ουντινέζε η οποία πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 3-2 απέναντι στην Παλέρμο, με τον Ερνάντεζ να μειώνει σε 2-2 στο 81’ για τους γηπεδούχους, πριν ο Μπενατια δύο λεπτά μετά διαμορφώσει το τελικό σκορ υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η βαθμολογία


1. Γιουβέντους 86

2. Νάπολι 75

3. Μίλαν 68

4. Φιορεντίνα 64

5. Ουντινέζε 60

6. Λάτσιο 58

7. Ρόμα 58

8. Ίντερ 53

9. Κατάνια 52

10. Πάρμα 46

11. Κάλιαρι 43

12. Κιέβο 43

13. Μπολόνια 40

14. Αταλάντα 39

15. Σαμπντόρια 39

16. Τορίνο 37

17. Τζένοα 36

18. Παλέρμο 32

19. Σιένα 30

20. Πεσκάρα 22

*οι 3 πρώτοι Τσάμπιονς Λιγκ (ο 3ος προκριματικά)

*ο 4ος και ο 5ος Europa League μαζί με τον κάτοχο του Κυπέλλου Ιταλίας

*οι 3 τελευταίοι υποβιβάζονται

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.