Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Κρίση…

Προκριματικά Euro: Κρίση…

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/10/2014 23:36
Δεν λέει να συνέλθει η Εθνική Ελλάδας, η οποία πραγματοποίησε νέα κακή εμφάνιση και ηττήθηκε με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τη Β. Ιρλανδία, με αποτέλεσμα να μείνει στον ένα βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές και να βλέπει από… μακριά τις πρώτες δύο θέσεις που οδηγούν στο Euro της Γαλλίας. Γουάρντ (8΄) και Λάφερτι (51') τα γκολ για τους φιλοξενούμενους που είχαν και δοκάρι!

Συνεχίζει να αγνοεί την νίκη στα προκριματικά του Euro 2016 η Εθνική Ελλάδας, η οποία ηττήθηκε με 2-0 στην έδρα της από τη Β. Ιρλανδία και έμεινε στον ένα βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές, γνωρίζοντας μάλιστα δύο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες σε προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1999!

Απογοητευτική εμφάνιση για την ομάδα του Ρανιέρι, η οποία παίζοντας με σύστημα 4-2-4 και τους Κλάους, Μήτρογλου στην κορυφή στο πρώτο μέρος, παρουσίασε μεγάλα προβλήματα ανάπτυξης και βρέθηκε να κυνηγάει από το 9ο λεπτό χάρη στο γκολ του Γουόρντ (η μπάλα κόντραρε στον Βύντρα και κατέληξε στα δίχτυα).

Με εξαίρεση ένα τετ-α-τετ του Καρέλη στο 34’, η Εθνική δεν δημιούργησε μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα κινδύνεψε με δεύτερο γκολ στο 45’, με τον Λάφερτι να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη, ο Ρανιέρι αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα βγάζοντας τον Αθανασιάδη και βάζοντας στη θέση του τον Σάμαρη, όμως η Εθνική δεν μπόρεσε να βελτιώσει τα προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι και τελικώς στο 51’ δέχτηκε 2ο γκολ από τον Λάφερτι, ο οποίος -μετά από αντεπίθεση- βρέθηκε μόνος του κόντρα στον Καρνέζη και δεν αστόχησε.

Δεν άλλαξε τίποτα στα υπόλοιπα λεπτά, με την Ελλάδα να είχε την κατοχή αλλά όχι τις ιδέες και τον τρόπο για να μπει στην περιοχή των Β. Ιρλανδών, απειλώντας μόνο με ένα μακρινό σουτ του Ταχτσίδη στο 66’ που απόκρουσε ο Κάρολ!

Το τελικό 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με την Β. Ιρλανδία να φτάνει τους 9 βαθμούς και την Ρουμανία να έχει 7 μετά τη νίκη της με 2-0 στην έδρα της Φινλανδίας. Στους 4 η Ουγγαρία μετά τη νίκη της με 1-0 κόντρα στη Νησιά Φερόε, με την Ελλάδα να μένει στον 1 βαθμό!

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βύντρα (16’ Σταφυλίδης), Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Σαμαράς (67’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (46’ Σάμαρης), Μήτρογλου.

Β. Ιρλανδία: Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΌλεϊ, Χιουζ, Φέργκιουσον (79’ Ριβς), Ντέιβις, Μπερντ, Νόργουντ, Έβανς, Γουόρντ (59’ ΜακΓκίβερν), Λάφερτι (72’ Μαγκινις).

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Β. Ιρλανδία 9
2. Ρουμανία 7
3. Ουγγαρία 4
4. Φινλανδία 4
5. Ελλάδα 1
6. Νησιά Φερόε 0

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.