Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό με ανατροπή η Τσέλσι

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό με ανατροπή η Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/5/2013 00:07
Το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, «σφράγισε» η Τσέλσι, η οποία επικράτησε με 3-1 της Βασιλείας στο Λονδίνο και θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Ευρωπαϊκό τελικό, μετά την περσινή κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο.

Οι «μπλε» ήταν το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό μετά τη νίκη τους με 2-1 στην Ελβετία, ωστόσο η Βασιλεία κατάφερε να άγχωσε τους πρωταθλητές Ευρώπης, παίρνοντας προβάδισμα με γκολ του Σαχάλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με αποτέλεσμα να αναζητούσαν ακόμα ένα για να πάρουν αυτοί την πρόκριση.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι φάνηκε πως… νευρίασαν, καθώς μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι μέσα σε δύο λεπτά χάρη σε τέρματα των Τόρες (50’) και Μόουσες (52’).

Τελικώς στο 59’ ο Νταβίντ Λουίζ με ένα άπιαστο φαλτσαριστό σουτ, «κλείδωσε» την πρόκριση για την Τσέλσι η οποία στις στο Άμστερνταμ στις 15 Μαΐου, θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αντίπαλος της η Μπενφίκα η οποία κέρδισε με 3-1 την Φενέρμπαχτσε στη Λισαβόνα και προκρίθηκε και αυτή με τη σειρά της στον μεγάλο τελικό.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.