Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μώραλης: «Έξι με επτά ομάδες έχουν πρόβληματα με την αδειοδότηση»

Μώραλης: «Έξι με επτά ομάδες έχουν πρόβληματα με την αδειοδότηση»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/4/2013 20:03
Έξι με επτά ομάδες στην Σούπερ Λιγκ έχουν από μικρά έως μεγάλα προβλήματα στη διαδικασία αδειοδότησης, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Μώραλης.

Ο πρόεδρος του συνετερισμού απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των ομάδων της Σούπερ Λιγκ σε 20, ανέφερε για τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στο μπαράζ του Παναθηναϊκού με τη Ξάνθη αλλά και για τους λόγους που επιλέχθηκαν να δοθούν μετά τα πλει-οφ οι άδειες των ομάδων.

Τέλος ο ίδιος σχολίασε για την απόφαση να γίνουν πιο ήπιες οι ποινές για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, αποκάλυψε πως τα πλέι-οφ μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα διεξάγονται εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ως το 2015, ενώ προτίμησε να μην τοποθετηθεί επί της καταγγελίας της ΑΕΚ κατά του Άρη για το άρθρο 99.

Αναλυτικά, ο κ. Μώραλης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:


-τον απολογισμό της σεζόν: «Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τον απολογισμό μας, να τονίσουμε τα θετικά σημεία, τα όποια θετικά είχε το ποδόσφαιρό μας, να δούμε τα αρνητικά όπως κάθε χρόνο και να προσπαθήσουμε να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Αυτό θα γίνει τον Ιούνιο ενώπιον των δημοσιογράφων και θα ανταλλάξουμε απόψεις».

-τις δυσκολίες που υπήρχαν για το μπαράζ του Παναθηναϊκού με τη Skoda Ξάνθη: «Όταν είχα πει τον Αύγουστο ότι είναι θετικό πως ξεκινάμε με 16 ομάδες, είχαν πει ότι πανηγυρίζω για το αυτονόητο. Πολλά πράγματα που φαντάζουν απλά δεν είναι. Σε πολλά γήπεδα δεν θέλουν οι ιδιοκτήτες να τα παραχωρήσουν από φόβο επεισοδίων ή για άλλους λόγους να τα παραχωρήσουν. Ενώ είχαμε μια κατ’ αρχήν συμφωνία, τελικά υποχρεωθήκαμε να αλλάξουμε έδρα. Υπήρξε καλή συνεργασία μεταξύ Παναθηναϊκού, Ξάνθης και Σούπερ Λίγκας και συμφωνήσαμε αρχικά για την ημέρα και το γήπεδο της Λάρισας. Όλα ήταν έτοιμα, αλλά χθες το πρωί, όταν μπήκαμε στις λεπτομέρειες για τιμές εισιτηρίων, ποσοστά, διασφαλίσεις κλπ., η ιδιοκτησία του AEL FC Arena είχε απαιτήσεις που κρίθηκαν από τις ομάδες υπερβολικές. Συμφωνήσαμε και τα τρία μέρη να γίνει το ματς στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Ήταν πρόταση της Ξάνθης να γίνει το ματς σε αυτό το γήπεδο. Μία αλλαγή έδρας δεν είναι το πιο σημαντικό θέμα, έχουμε άλλα σοβαρότερα και κρισιμότερα ζητήματα να λύσουμε».-τους λόγους διεξαγωγής του μπαράζ: «Εγώ θεωρώ πως είναι απαραίτητο το μπαράζ. Αν μία από τις τέσσερις ομάδες των play offs δεν έπαιρναν άδεια, δεν θα μπορούσαν ο Παναθηναϊκός και η Ξάνθη να κρατήσουν τους παίκτες τους μέχρι τις αρχές Ιουνίου για να παίζουν μπαράζ. Στη Σούπερ Λίγκα αποφασίσαμε όλοι μαζί να γίνει το μπαράζ πριν την έναρξη των play offs, ώστε αν χρειαστεί να είμαστε έτοιμοι».

-τους λόγους που αποφασίστηκε η διαδικασία αδειοδότησης να γίνει μετά τα play offs: «Συζητήσαμε τον προβληματισμό αυτό στον συνεταιρισμό, έγινε η ψηφοφορία και βγήκε με 10-3 να γίνει η αδειοδότηση μετά. Μία ομάδα δεν παίζει στα play offs μόνο για την ευρωπαϊκή έξοδο, αλλά και για την ιστορία της ή για οικονομικά κίνητρα. Ακούστηκε μια σειρά επιχειρημάτων. Για το μέλλον θα ήταν ίσως πιο σωστό να δίνονται οι άδειες πριν τα play offs. Υπάρχουν επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Είμαστε ανοικτοί και εμείς αλλά και η ΕΠΟ να δούμε αν υπάρχουν τα όποια λάθη να τα δούμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Έγινε ψηφοφορία στη Σούπερ Λίγκα και αποφασίσαμε. Κάθε απόφαση κρίνεται”.

-το αν θα συνεχιστούν τα play offs: «Βάσει συμβολαίου με τη Nova είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε play offs. Θέλουμε να τηρούμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις, όπως το κάνει και η Nova. Μέχρι τον Ιούνιο του 2015, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα έχουμε play offs».

-τις ποινές που προβλέπονται για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια: «Μέχρι πέρυσι το Μάρτιο, η ομάδα που δεν έπαιρνε άδεια υποβιβαζόταν απευθείας. Πέρυσι αλλάξαμε τον κανονισμό και βάλαμε ως ποινή τον περιορισμό μεταγραφών. Αυτό λειτούργησε θετικά σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και αγωνιστικά, αν εξαιρέσουμε τον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Συζητήσαμε φέτος ότι οι ομάδες που συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα μπορούν να κάνουν επιπλέον τέσσερις επεκτάσεις-ανανεώσεις συμβολαίων μέσα στη σεζόν. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία. Οι ομάδες είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον τους. Ο συνεταιρισμός δεν μπορεί να σώσει καμία ομάδα, αν αυτή δεν περιορίσει τα έξοδά της».

-τις ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αδειοδότησης: «Πέρυσι μας είχε ενημερώσει επίσημα η ΕΠΟ ότι ένας αριθμός ομάδων είχε πρόβλημα. Και φέτος η εικόνα είναι παρόμοια με πέρυσι: είναι 6-7 ομάδες που φαίνεται να έχουν προβλήματα από πολύ μικρά ως πολύ μεγάλα στους φακέλους τους. Αυτό θα το δούμε προσεχώς».

-την καταγγελία που έχει κάνει η ΑΕΚ κατά του Άρη για το άρθρο 99: «Έχω άποψη επί του θέματος, αλλά δεν θα την πω δημόσια γιατί θα πρέπει να την πω στο συμβούλιό μας. Αυτό θα γίνει μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Συνολικά για το θέμα της ΑΕΚ, όταν κλείσουν αυτές οι νομικές εκκρεμότητες θα τοποθετηθεί συνολικά ο συνεταιρισμός».

-το αν υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων σε 20: «Κανένα σχετικό αίτημα δεν έγινε για μας. Ο πιθανότατος υποβιβασμός της ΑΕΚ είναι κάτι που προβληματίζει τη Σούπερ Λίγκα. Όμως ούτε έχει έρθει αίτημα από κανέναν περί 20 ομάδων, ούτε νομίζω πως είναι κάτι που μπορεί να είναι εφικτό. Η Nova δεν συνείσφερε οικονομικά ούτε στη 17η και 18η ομάδα με την αναδιάρθρωση. Θα προέκυπταν προβλήματα οργανωτικά και οικονομικά αν αυξάνονταν οι ομάδες. Η ανακοίνωση που θα εκδώσει ο συνεταιρισμό θα είναι σαφέστατη και κατατοπιστική».

-τον αριθμό των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα: «Για μία διετία τουλάχιστον θα υπάρχουν 18 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα. Θα πρέπει όμως από τώρα να δούμε τι θα γίνει μετά. Πρόταση δική μου είναι να γίνουν μετά 16 οι ομάδες. Θεωρώ πως δεν μπορεί το πρωτάθλημα να σηκώσει 18 ομάδες με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα».

-το αν θα παραμείνει στην προεδρία της Λίγκας: «Η θητεία όλων είναι διετής. Δεν θα κάνω χρήση της διετίας, αν δεν υπάρχει η συναίνεση. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο και θεωρώ πως επειδή είναι χαμηλά μπορεί να κάνει βήματα μπροστά. Αυτό όμως, το αν θα παραμείνω ή όχι εγώ, δεν είναι το μείζον θέμα για το ποδόσφαιρό μας».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.