Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στην Εθνική Σκωτίας ο Στράτσαν

Στην Εθνική Σκωτίας ο Στράτσαν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/1/2013 14:24
Ο Γκόρντον Στράτσαν είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής Σκωτίας, με τον 55χρονο να παίρνει την θέση του Κρεγκ Λεβίν που απολύθηκε από τον πάγκο των «Χαιλάντερς» τον Νοέμβριο, ύστερα από τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Στράτσαν ο οποίος είχε σημαντική καριέρα σας ποδοσφαιριστής έχοντας φορέσει τις φανέλες της Αμπερντίν, της Λιντς και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία ως τεχνικός της Κοβέντρι το 1996, ενώ το 2001 ανέλαβε την Σαουθάμπτον οδηγώντας τους «άγιους» στον τελικό του Κυπέλλου το 2003.

Ωστόσο το «μπαμ» της καριέρας του το έκανε στην Σέλτικ την οποία ανέλαβε το 2005, οδηγώντας τους Σκωτσέζους σε 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τελευταία του ομάδα ήταν η Μίντλεσμπρο, στην οποία αποχώρησε το 2010 χωρίς να έχει ανάλογη επιτυχία.

Ο ίδιος θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της εθνικής ομάδας στο φιλικό με την Εσθονία τον επόμενο μήνα, πριν ακολουθήσουν δύο παιχνίδια με Ουαλία και Σερβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, στις 22 και 26 Μαρτίου.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.