Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: «Διπλό»...τελικού για Τσέλσι

Γιουρόπα Λιγκ: «Διπλό»...τελικού για Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/4/2013 00:39
Με τον Νταβίντ Λουίζ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90+4’, η Τσέλσι κέρδισε με 2-1 μέσα στην Βασιλεία και πήρε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του τελικού στο Άμστερνταμ.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης στην πρώτη τους καλή παρουσία στα καρέ του αντιπάλου, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 12’, όταν και ο Μόουσες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το σώμα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, παγώνοντας το «Σεντ Τζέικομπ Παρκ».

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πίεσαν για την ισοφάριση, με την Τσέλσι παράλληλα να χτυπούσε στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσε κάλλιστα να πάει στα αποδυτήρια με ένα δεύτερο γκολ, εάν ο Αζάρ ήταν πιο εύστοχος στο 45’ από πολύ καλή θέση.

Στο δεύτερο μέρος η Βασιλεία στάθηκε άτυχη, καθώς ο Στόκερ σημάδεψε το δοκάρι στο 46’, όμως λίγο αργότερα οι Λονδρέζοι «ισοφάρισαν» στα… δοκάρια με τον Τόρες. Ο Ισπανός μάλιστα στη συνέχεια έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων, όταν και αστόχησε από την μικρή περιοχή στο 72’.

Η Βασιλεία αφού τη… γλίτωσε, βγήκε μπροστά ώστε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, και τελικώς κέρδισε πέναλτι (ανύπαρκτο) στο 84’ το οποίο ο Σαρ μετέτρεψε σε γκολ, «γράφοντας» το 1-1.

Ωστόσο η Τσέλσι δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, καθώς μετά την τεράστια ευκαιρία του Τέρι στο 90+2’ όταν και αστόχησε εξ επαφής μπροστά από τον Σόμερ, ο Νταβίντ Λουίζ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90+4’, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και έδωσε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους Λονδρέζους.

Γιουρόπα Λιγκ: «Διπλό»...τελικού για Τσέλσι
*Να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα κατά της διαιτησίας στο 84ο λεπτό εξαιτίας του σκληρού μαρκαρίσματος του Νταβίντ Λουίζ στον Ντέιβιντ Ντέγκε, με τον «άρχοντα του αγώνα» να του έδειξε απλώς την κίτρινη κάρτα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.